День Захисника Вітчизни

2014-02-21

/Files/images/20022014459.jpg

Напередодні свята Дня захисника Вітчизни в Зимогір'ївській ЗОШ І-ІІІст. відбулася зустріч поколінь як данина пам'яті всім, хто причетний до героїчних і трагічних війн ХХ-го століття.

На першій «сторінці» зустрічі аудиторія повернулася в часи Великої Вітчизняної війни. Найбільшим актом агресії проти нашої Батьківщини за всю її історію було напад фашистської Німеччини на СРСР в 1941 р. Мільйонам радянських людей довелося тоді взятися за зброю, щоб відстояти свободу і незалежність своєї багатонаціональної держави, її територіальну цілісність. На вівтар Вітчизни були принесені багатомільйонні людські жертви. Згадали про мужність і героїзм синів і дочок Вітчизни, які віддали в боях за свободу рідної землі найдорожче - життя.

Друга «сторінка» була присвячена Воїнам-інтернаціоналістам. Особливою темою стала річниця з дня виведення Радянських військ з Афганістану — 25 років. Радянські солдати захищали не тільки свою Батьківщину, але й допомагали братнім народам. І називалося це “виконанням інтернаціонального обов'язку”. На зустріч були запрошені воїни-афганці. Для героїв-інтернаціоналістів учні школи підготували привітання. Це були авторські вірші та пісні про Афганістан. Хроніки бойових подій допомагли присутнім відчути жах і горе пережиті на війні.

Закінчила зустріч «сторінка» побажань та привітань з Днем Захисника Вітчизни. Присутнім гостям діти подарували буклети з малюнками та віршами, створеними й написаними учнями школи. А гості висловили висловили слова подяки за свято, а також побажали всім успіхів, міцного здоров'я та мирного неба над головою.

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi