Фестиваль української пісні

2014-02-28

/Files/images/P1010022.JPG

«Тільки в нас на Україні люди всі співучі» - під таким девізом пройшов фестиваль української пісні в Зимогір’ївській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Українська пісня - невичерпна скарбниця України! Нашу пісню знають на всій землі, вона лине над світом, розносячи славу про народ, який дав їй крила. Українські народні пісні захоплюють глибиною думки, щирістю, багатством почуттів і настроїв. Більшість із них є взірцем художньої поетичної довершеності, такої гармонії змісту і форми, яка під силу тільки колективному генієві - народу.

Фестиваль розпочали найменші учні школи піснею «Подоляночка». Зібравшись у колі, першокласники здивували всіх своєю майстерністю і щирістю виконання народної гри. За це й здобули велику кількість оплесків. Далі глядачам були представлені українські народні пісні «А мій милий вареничків хоче», «Ой, є в лісі калина», «Їхали козаки…», «Козацький марш», «З сиром пироги», «Смерека».

Найбільш цікавим виявилося театралізоване дійство під пісню «А я молода на базар ходила». Учні 7-го класу не просто співали, а й перенесли глядачів на веселий ярмарок, пригостивши всіх бажаючих смачними млинцями. Кращим вокальним номером став виступ дівчаток 10-го класу, їм підспівував увесь зал. Пісня «Тільки в нас на Україні» стала фінальним акордом фестивалю.

Учасники змогли передати свій бадьорий настрій глядачам, проявили свої таланти і надали можливість усім присутнім насолодитися чарівними мелодіями українських народних пісень. Присутні в залі щирими оплесками зустрічали всіх виступаючих, бо й справді говорять, що нас пісня єднає і ріднить, як вірний супутник людини, надає наснаги, кличе в життя до нових звершень і дерзань.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi